divendres, 10 de maig del 2013

0-6: Una etapa.

La Confederació Espanyola d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (CEAPA) va elaborar un documental establint una sèrie de criteris de qualitat que les famílies han de tenir en compte alhora de triar una escola d'educació infantil per als seus fills. Crec, que tota la societat ha d'estar conscienciada de la importància d'aquesta etapa (amb identitat pròpia) i de la necessitat de respectar als infants.
 
Com es comenta al documental, una escola de qualitat és aquella que respecte les necessitats i els drets dels infants; una escola de qualitat és aquella que no prepara per a la vida, sinó que s'hi viu; una escola de qualitat és aquella on s'hi troba benestar físic, emocional, relacional, cognitiu...; una escola de qualitat és aquella escola per compartir, per créixer, per aprendre, per expressar i per desenvolupar totes les capacitats; una escola de qualitat és aquella que NO guarda a l'infant (guarderia), que NO s'instrueixi i que NO es pre-escolaritza; una escola de qualitat és una escola on hi ha professionals qualificats amb capacitats i ganes de treballar en equip: amb la família, amb l'equip educatiu, amb xarxa...
 
Encara que el documental duri 58:39 minuts i que estigui dividit en 9 parts, val la pena mirar-lo, ja que transmet perfectament l'essència de l'educació infantil, la importància d'aquesta etapa i la importància de la nostra professió: una professió preciosa on esper aprendre dia rere dia amb els infants, amb els meus companys de feina i amb les famílies dels infants.
 
Aquest vídeo és la introducció del documental (la primera part).
 
 
 
3ª part: La bona escola
6ª part: Temps i espais
9ª part: Conclusions
 
 
Competències treballades:
 
1.1. i 1.3. Cercar i accedir a diferents recursos de la xarxa (vídeos, documentals, ressenyes...) per resoldre les activitats que es plantegen a l'assignatura, crec que és una manera dinàmica per formar-me, ja que he d'anar cercant coses que m'agraden, que m'interessen i que me criden l'atenció. Gràcies a aquesta activitat, he descobert un gran documental que avui m'ha servit i que en un futur em servirà, ja que sé que el tornaré a mirar d'aquí cert temps pel gran valor educatiu que té.
 
3.2. La llargària d'aquesta entrada és més bé curta que llarga, ja que no he volgut repetir el que al vídeo es diu. Crec que queda molt clar quin model educatiu, organitzatiu i professional defensem per a una educació digne i de qualitat (i si fos possible, pública).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada